ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Home / ВИЈЕСТИ / ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Јуче смо свечано обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе, државни празник који се 15. септембра празнује у Србији и Републици Српској. Овај празник је симболично установљен на дан када се обиљежава пробој Солунског фронта, а слави се од 2020. године.
Химну „Боже правде“ је пјевала Жељка Станишић (III3), док су своје ауторске пјесме рецитовале: Ирена Кнежевић (III2), Даница Кандић (III2), Јована Ристановић (III1) и Катарина Тешић (III2). Стихове Пркосне песме говориле су ученице Љубица Савић(I-2) и Софија Савић (II-1).
Програм је водила наша ученица Сандра Милаковић (II-1), а као чланови КУД “Прота Матеја Поповић” наступили су наши ученици: Хелена Милановић, Мирјана Милановић, Николина Мишић и Сандра Милаковић (II-1), Јована Бојић и Дејана Васиљевић (II-3), Драгана Маринковић и Јована Ристановић (III-1), Маријана Богићевић (III-3), Стефан Маринковић и Владислав Јовић (II-2).
Кроз њихове наступе и стихове, прожета је љубав према отаџбини, слободи и заједништву, што је додатно увеличало овај посебан дан.