DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

Home / VIJESTI / DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

Juče smo svečano obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, državni praznik koji se 15. septembra praznuje u Srbiji i Republici Srpskoj. Ovaj praznik je simbolično ustanovljen na dan kada se obilježava proboj Solunskog fronta, a slavi se od 2020. godine.
Himnu „Bože pravde“ je pjevala Željka Stanišić (III3), dok su svoje autorske pjesme recitovale: Irena Knežević (III2), Danica Kandić (III2), Jovana Ristanović (III1) i Katarina Tešić (III2). Stihove Prkosne pesme govorile su učenice Ljubica Savić(I-2) i Sofija Savić (II-1).
Program je vodila naša učenica Sandra Milaković (II-1), a kao članovi KUD “Prota Mateja Popović” nastupili su naši učenici: Helena Milanović, Mirjana Milanović, Nikolina Mišić i Sandra Milaković (II-1), Jovana Bojić i Dejana Vasiljević (II-3), Dragana Marinković i Jovana Ristanović (III-1), Marijana Bogićević (III-3), Stefan Marinković i Vladislav Jović (II-2).
Kroz njihove nastupe i stihove, prožeta je ljubav prema otadžbini, slobodi i zajedništvu, što je dodatno uveličalo ovaj poseban dan.