ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА

Home / ВИЈЕСТИ / ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА

ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА

                 Обиљежавање неке свечаности није ни мало лака нити једноставна ствар. Треба доста тога организовати, припремити, сјединити, уклопити. Што би рекао Нушићев Срета Нумера: „Треба сваку ствар поставити на своје мјесто.“
Наша школа већ пуних девет година организује манифестацију под називом Дани Милутина Миланковића. И одлично то радимо, да не будемо лажно скромни.
Ипак, ова година је другачија, јер се поред манифестације Дани Милутина Миланковића обиљежава и Дан школе, а ми смо изабрали да то буде дан рођења овог нашег великог научника и мислиоца.
Свечаност прослављања Дана школе и уједно отварања манифестације Дани Милутина Миланковића отпочели смо химном у извођењу нашег школског хора. Услиједили су говори, прво директорице Бојане Дурмић Симић, а затим и предсједника Компаније и Групације “Боксит” Милићи, мр Рајка Дукића. Директорица је, након краћег говора прогласила отвореним Дане Милутина Миланковића, а мр Рајко Дукић се у свом надахнутом говору подсјетио прошлих времена када је стваран средњошколски центар, тих скромних почетака, и помало тужних и сјетних времена када је, рећи ћемо ради дјеловања више силе, и отпочео са радом наш средњошколски центар.
Након одржаних говора и бурних заслужених аплауза, услиједиле су рецитације наших ученица, затим приказивање драмског комада Аналфабета, чију режију потписује млада и талентована театрологиња Ана Витић, а све на крају зачињено је подјелом награда и признања заслужним ученицима и њиховим професорима које је пропраћено дивним инструменталом, виолином уз пратњу на клавијатури. Заслужни ученици, освајачи многобројних награда са Иноста и чланови школске фудбалске репрезентације уз признања добили су и вриједне поклоне, књиге, а професори захвалнице. Честитамо свима награђенима од срца.
Још само да кажемо да Дани Милутина Миланковића трају четири дана. Данашњи дан био је резервисан за свечано отварање и културне наступе. Сутра је дан спорта и спортских надметања, у сриједу ћемо имати часове калиграфије којима руководи професор вјеронауке, Милан Вуковић и све ћемо завршити у четвртак, еколошким активностима. На тај начин ћемо покушати да слиједимо стопе великана науке, Милутина Миланковића и значај подједнако посветимо како култури и знању тако и спортском духу, духу такмичења, али и љубави према нашој Планети којом је Миланковић био тако фасциниран и тако занесен.
Позивамо вас да нам се придружите и својим присуством употпуните Дане Милутина Миланковића.
Добро нам дошли!