DANI MILUTINA MILANKOVIĆA

Home / VIJESTI / DANI MILUTINA MILANKOVIĆA

DANI MILUTINA MILANKOVIĆA

                 Obilježavanje neke svečanosti nije ni malo laka niti jednostavna stvar. Treba dosta toga organizovati, pripremiti, sjediniti, uklopiti. Što bi rekao Nušićev Sreta Numera: „Treba svaku stvar postaviti na svoje mjesto.“
Naša škola već punih devet godina organizuje manifestaciju pod nazivom Dani Milutina Milankovića. I odlično to radimo, da ne budemo lažno skromni.
Ipak, ova godina je drugačija, jer se pored manifestacije Dani Milutina Milankovića obilježava i Dan škole, a mi smo izabrali da to bude dan rođenja ovog našeg velikog naučnika i mislioca.
Svečanost proslavljanja Dana škole i ujedno otvaranja manifestacije Dani Milutina Milankovića otpočeli smo himnom u izvođenju našeg školskog hora. Uslijedili su govori, prvo direktorice Bojane Durmić Simić, a zatim i predsjednika Kompanije i Grupacije “Boksit” Milići, mr Rajka Dukića. Direktorica je, nakon kraćeg govora proglasila otvorenim Dane Milutina Milankovića, a mr Rajko Dukić se u svom nadahnutom govoru podsjetio prošlih vremena kada je stvaran srednjoškolski centar, tih skromnih početaka, i pomalo tužnih i sjetnih vremena kada je, reći ćemo radi djelovanja više sile, i otpočeo sa radom naš srednjoškolski centar.
Nakon održanih govora i burnih zasluženih aplauza, uslijedile su recitacije naših učenica, zatim prikazivanje dramskog komada Analfabeta, čiju režiju potpisuje mlada i talentovana teatrologinja Ana Vitić, a sve na kraju začinjeno je podjelom nagrada i priznanja zaslužnim učenicima i njihovim profesorima koje je propraćeno divnim instrumentalom, violinom uz pratnju na klavijaturi. Zaslužni učenici, osvajači mnogobrojnih nagrada sa Inosta i članovi školske fudbalske reprezentacije uz priznanja dobili su i vrijedne poklone, knjige, a profesori zahvalnice. Čestitamo svima nagrađenima od srca.
Još samo da kažemo da Dani Milutina Milankovića traju četiri dana. Današnji dan bio je rezervisan za svečano otvaranje i kulturne nastupe. Sutra je dan sporta i sportskih nadmetanja, u srijedu ćemo imati časove kaligrafije kojima rukovodi profesor vjeronauke, Milan Vuković i sve ćemo završiti u četvrtak, ekološkim aktivnostima. Na taj način ćemo pokušati da slijedimo stope velikana nauke, Milutina Milankovića i značaj podjednako posvetimo kako kulturi i znanju tako i sportskom duhu, duhu takmičenja, ali i ljubavi prema našoj Planeti kojom je Milanković bio tako fasciniran i tako zanesen.
Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim prisustvom upotpunite Dane Milutina Milankovića.
Dobro nam došli!