АКЦИЈА “УКЛАЊАЊЕ АМБРОЗИЈЕ”

Home / ВИЈЕСТИ / АКЦИЈА “УКЛАЊАЊЕ АМБРОЗИЈЕ”

АКЦИЈА “УКЛАЊАЊЕ АМБРОЗИЈЕ”

Матуранти наше школе данас су учествовали у акцији уклањања амброзије. Заједно са професором православне вјеронауке Миланом Вуковићем учествовало је 15 матураната.

„Ова акција има и хуманитарни карактер јер настојимо да уклонимо ову алергену биљку. Кроз акцију дјеца ће сазнати шта је амброзија, како изгледа, зашто је штетна и намјерно смо изабрали матурантска одјељења јер они ускоро завршавају школу и одлазе, па сматрамо да треба да буду едуковани по овом питању“ – професор Милан Вуковић.

Матуранткиња Катарина Дурмић сматра да осим у школи, едукацију о амброзији и њеним штетним дејствима треба организовати за све грађане.

„Многи људи не знају како изгледа ова биљка и зато би требало организовати едукације за све грађане, да би препознали амброзију у двориштима и на вријеме је уклонили“ – каже Катарина.

Професор православне вјеронауке Милан Вуковић истиче да су поменутом акцијом, средњошколци дали допринос активностима које је покренула општина Милићи на уклањању ове алергене биљке и напомиње да је ово прва у низу акција у новој школској години у коју се СШЦ укључио.

„Ми смо се и претходних година одазивали на акцију „Април – мјесец чистоће“ коју покреће општина. Већ следећи мјесец садимо дрворед од 30 стабала, поводом 30 година постојања општине, а од прољећа настављамо даље“ – каже професор Вуковић.

Средњошколци су уклањали амброзију у улицама Цара Лазара, Солунских јунака, Светог Николе, Николе Тесле, 9. јануара, Јована Дучића и у дворишту школе.