AKCIJA “UKLANJANJE AMBROZIJE”

Home / VIJESTI / AKCIJA “UKLANJANJE AMBROZIJE”

AKCIJA “UKLANJANJE AMBROZIJE”

Maturanti naše škole danas su učestvovali u akciji uklanjanja ambrozije. Zajedno sa profesorom pravoslavne vjeronauke Milanom Vukovićem učestvovalo je 15 maturanata.

„Ova akcija ima i humanitarni karakter jer nastojimo da uklonimo ovu alergenu biljku. Kroz akciju djeca će saznati šta je ambrozija, kako izgleda, zašto je štetna i namjerno smo izabrali maturantska odjeljenja jer oni uskoro završavaju školu i odlaze, pa smatramo da treba da budu edukovani po ovom pitanju“ – profesor Milan Vuković.

Maturantkinja Katarina Durmić smatra da osim u školi, edukaciju o ambroziji i njenim štetnim dejstvima treba organizovati za sve građane.

„Mnogi ljudi ne znaju kako izgleda ova biljka i zato bi trebalo organizovati edukacije za sve građane, da bi prepoznali ambroziju u dvorištima i na vrijeme je uklonili“ – kaže Katarina.

Profesor pravoslavne vjeronauke Milan Vuković ističe da su pomenutom akcijom, srednjoškolci dali doprinos aktivnostima koje je pokrenula opština Milići na uklanjanju ove alergene biljke i napominje da je ovo prva u nizu akcija u novoj školskoj godini u koju se SŠC uključio.

„Mi smo se i prethodnih godina odazivali na akciju „April – mjesec čistoće“ koju pokreće opština. Već sledeći mjesec sadimo drvored od 30 stabala, povodom 30 godina postojanja opštine, a od proljeća nastavljamo dalje“ – kaže profesor Vuković.

Srednjoškolci su uklanjali ambroziju u ulicama Cara Lazara, Solunskih junaka, Svetog Nikole, Nikole Tesle, 9. januara, Jovana Dučića i u dvorištu škole.