“ФЕСТИВАЛ НАУКЕ” 

Home / ВИЈЕСТИ /  “ФЕСТИВАЛ НАУКЕ” 

 “ФЕСТИВАЛ НАУКЕ” 

Ученици наше Школе, који су се истакли својим радом, трудом и постигнућима у току ове школске године, имали су привилегију, да у четвртак, 8. јуна, бораве у Бањалуци на “Фестивалу науке”.
Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво кроз овај
фестивал приближило је науку ученицима на занимљив и интересантан начин.
Ученици и професори прво су посјетили Музеј савремене умјетности Републике Српске, гдје су уживали у богатом програму.
Након музеја, посјетили су планетаријум на Природно-математичком факултету. У том магичном простору, под куполом испуњеном звијездама, наши ученици су имали прилику да се упусте у незаборавно путовање кроз космос, упознавајући се са тајнама свемира и откривајући фасцинантне феномене.
Посвећеност, труд и истрајност наших ученика и професора, препознао је и Предсједник Kомпаније и Групације “Боксит” мр Рајко Дукић, који је обезбиједио средства за одлазак наших ученика и професора у Бања Луку. Овим путем захваљујемо се господину мр Рајку Дукићу на несебичној помоћи и подршци коју пружа нашем Центру.
Ово путовање на Фестивал науке у Бања Луци јесте само један од примјера који показују да се посвећеност, труд и истрајност код ученика и те како исплати. Ученички рад се прати током цијеле школске године и награђује се на различите начине, а ово је један од тих начина.
Задовољство, радост и осмијеси на лицима наших награђених ученика, као и одушевљење свим што су видјели и доживјели јесте јасан показатељ да смо одабрали одличну награду.