“FESTIVAL NAUKE” 

Home / VIJESTI /  “FESTIVAL NAUKE” 

 “FESTIVAL NAUKE” 

Učenici naše Škole, koji su se istakli svojim radom, trudom i postignućima u toku ove školske godine, imali su privilegiju, da u četvrtak, 8. juna, borave u Banjaluci na “Festivalu nauke”.
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo kroz ovaj
festival približilo je nauku učenicima na zanimljiv i interesantan način.
Učenici i profesori prvo su posjetili Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, gdje su uživali u bogatom programu.
Nakon muzeja, posjetili su planetarijum na Prirodno-matematičkom fakultetu. U tom magičnom prostoru, pod kupolom ispunjenom zvijezdama, naši učenici su imali priliku da se upuste u nezaboravno putovanje kroz kosmos, upoznavajući se sa tajnama svemira i otkrivajući fascinantne fenomene.
Posvećenost, trud i istrajnost naših učenika i profesora, prepoznao je i Predsjednik Kompanije i Grupacije “Boksit” mr Rajko Dukić, koji je obezbijedio sredstva za odlazak naših učenika i profesora u Banja Luku. Ovim putem zahvaljujemo se gospodinu mr Rajku Dukiću na nesebičnoj pomoći i podršci koju pruža našem Centru.
Ovo putovanje na Festival nauke u Banja Luci jeste samo jedan od primjera koji pokazuju da se posvećenost, trud i istrajnost kod učenika i te kako isplati. Učenički rad se prati tokom cijele školske godine i nagrađuje se na različite načine, a ovo je jedan od tih načina.
Zadovoljstvo, radost i osmijesi na licima naših nagrađenih učenika, kao i oduševljenje svim što su vidjeli i doživjeli jeste jasan pokazatelj da smo odabrali odličnu nagradu.