ЗАШТО УПИСАТИ НАШУ ШКОЛУ – УЧЕНИЦИ ГОВОРЕ

Home / ВИЈЕСТИ / ЗАШТО УПИСАТИ НАШУ ШКОЛУ – УЧЕНИЦИ ГОВОРЕ

Настава за матуранте СШЦ “Милутин Миланковић” у Милићима, завршена је 20. маја у околностима које је наметнуо вирус корона. XXИ генерација милићких матураната, крај средњошколског образовања запамтиће по онлине настави, вирусу корона и изостанку матуре о којој су дуго сањали. Како би на неки начин дали пажњу нашим матурантима, омогућили смо им  да се огласе преко радија “Магиц”, кад их већ не можемо пратити у матурском дефилеу ;( Анастасија Милинковић, Јована Радовић, Ранка Томић, Османа Мусић, Марко Бошковић, Стефан Ђуричић и Ранко Секулић – матуранти милићког СШЦ-а, пеносе нам своје утиске о школовању и откривају планове за будућност.

“Оно што могу да кажем јесте да је Гимназија одличан избор за све оне који желе да знају нешто више. Моја генерација завршава школу у другачијим околностима него претходне генерације, имали смо онлине наставу а матуру нажалост нећемо имати. Али надам се да ћемо се ускоро састати и прославити ” – каже гимназијалка Анастасија Милинковић која је и предсједница Савјета ученика СШЦ-а.

“Ја сам Гимназију уписао јер је то једина средња школа која даје најшире и најпотпуније образовање које је одлична подлога за било који факултет” – каже гимназијалац Марко Бошковић .

“Наши професори су били крајње професионални, расположени за разговор, савјете и сл. и то је један од разлога због којег сам ја лако савладала градиво и стекла знање у Гимназији.Да наши ученици заиста постижу одличне резултате показао је “ИНОСТ” младих у Бањалуци” – каже Ранка Томић.

“Све четири године сам била одлична ученица. Школа ми је обезбиједила бесплатан превоз и уџбенике што је мојим родитељима знатно олакшало моје школовање. У школи сам развила мој хоби – сликарство. Требала сам имати и изложбу, али нажалост вирус корона је то онемогућио. Велику захвалност дугујем нашој директорици Весни Богичевић која ми је много помогла када је сликарство у питању” каже матуранткиња средње економске школе Јована Радовић.

“Похвалио бих професоре који су се јако добро снашли у онлине настави и нама олакшали савладавање градива. Морам да истакнем нашу професорицу Соњу Палангетић која нам је  као родитељ била све ове четири године” – каже ученик економске школе Стефан Ђуричић из Дервете, који је све четири године имао одличан успјех.

“Наша школа реализује разне активности у којима можемо да развијемо нове вјештине и стекнемо пријатеље. Ученици економске школе, коју сам и ја похађала, имају доста активности , попут израде одређених предмета, које смо представљали на школским активностима” – каже матуранткиња средње еконосмке школе Османа Мусић .

“Школовао сам се за столара. Имао сам стипендију током школовања и то ми је много значило. Задовољан сам и практичном наставом коју смо имали” – каже матурант Ранко Секулић који се током три године школовао за занимање столар.

Матурантима желимо срећан једног и отварање новог животног поглавља !

Детаљне интервјуе послушајте  YouTube каналу Меџик радија !

 

извор:

 
меџик радио

Аутор: Слађана Брајовић, 24. мај 2020. 11:38