ZAŠTO UPISATI NAŠU ŠKOLU – UČENICI GOVORE

Home / VIJESTI / ZAŠTO UPISATI NAŠU ŠKOLU – UČENICI GOVORE

Nastava za maturante SŠC “Milutin Milanković” u Milićima, završena je 20. maja u okolnostima koje je nametnuo virus korona. XXI generacija milićkih maturanata, kraj srednjoškolskog obrazovanja zapamtiće po online nastavi, virusu korona i izostanku mature o kojoj su dugo sanjali. Kako bi na neki način dali pažnju našim maturantima, omogućili smo im  da se oglase preko radija “Magic”, kad ih već ne možemo pratiti u maturskom defileu ;( Anastasija Milinković, Jovana Radović, Ranka Tomić, Osmana Musić, Marko Bošković, Stefan Đuričić i Ranko Sekulić – maturanti milićkog SŠC-a, penose nam svoje utiske o školovanju i otkrivaju planove za budućnost.

“Ono što mogu da kažem jeste da je Gimnazija odličan izbor za sve one koji žele da znaju nešto više. Moja generacija završava školu u drugačijim okolnostima nego prethodne generacije, imali smo online nastavu a maturu nažalost nećemo imati. Ali nadam se da ćemo se uskoro sastati i proslaviti ” – kaže gimnazijalka Anastasija Milinković koja je i predsjednica Savjeta učenika SŠC-a.

“Ja sam Gimnaziju upisao jer je to jedina srednja škola koja daje najšire i najpotpunije obrazovanje koje je odlična podloga za bilo koji fakultet” – kaže gimnazijalac Marko Bošković .

“Naši profesori su bili krajnje profesionalni, raspoloženi za razgovor, savjete i sl. i to je jedan od razloga zbog kojeg sam ja lako savladala gradivo i stekla znanje u Gimnaziji.Da naši učenici zaista postižu odlične rezultate pokazao je “INOST” mladih u Banjaluci” – kaže Ranka Tomić.

“Sve četiri godine sam bila odlična učenica. Škola mi je obezbijedila besplatan prevoz i udžbenike što je mojim roditeljima znatno olakšalo moje školovanje. U školi sam razvila moj hobi – slikarstvo. Trebala sam imati i izložbu, ali nažalost virus korona je to onemogućio. Veliku zahvalnost dugujem našoj direktorici Vesni Bogičević koja mi je mnogo pomogla kada je slikarstvo u pitanju” kaže maturantkinja srednje ekonomske škole Jovana Radović.

“Pohvalio bih profesore koji su se jako dobro snašli u online nastavi i nama olakšali savladavanje gradiva. Moram da istaknem našu profesoricu Sonju Palangetić koja nam je  kao roditelj bila sve ove četiri godine” – kaže učenik ekonomske škole Stefan Đuričić iz Dervete, koji je sve četiri godine imao odličan uspjeh.

“Naša škola realizuje razne aktivnosti u kojima možemo da razvijemo nove vještine i steknemo prijatelje. Učenici ekonomske škole, koju sam i ja pohađala, imaju dosta aktivnosti , poput izrade određenih predmeta, koje smo predstavljali na školskim aktivnostima” – kaže maturantkinja srednje ekonosmke škole Osmana Musić .

“Školovao sam se za stolara. Imao sam stipendiju tokom školovanja i to mi je mnogo značilo. Zadovoljan sam i praktičnom nastavom koju smo imali” – kaže maturant Ranko Sekulić koji se tokom tri godine školovao za zanimanje stolar.

Maturantima želimo srećan jednog i otvaranje novog životnog poglavlja !

Detaljne intervjue poslušajte  YouTube kanalu Medžik radija !

 

izvor:

 
medžik radio

Autor: Slađana Brajović, 24. maj 2020. 11:38