ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА“

Home / ВИЈЕСТИ / ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА“

Манифестација „Дани Милутина Миланковића“ коју наша школа традиционално обиљежава, ове године због пандемије узроковане вирусом корона отворена је на начин који је усклађен са одлуком Кризног штаба за ванредне ситуације.  Постављена застава са ликом Милутина Миланковића на улазу у школу, те промоција документарног филма „Путник кроз васиону и векове“, симболи су отварања  манифестације у част великом српском научнику Милутину Миланковићу под чијим називом наша школа носи име.

Манифстација је отворена до 15.05.2020. године и обиљежава се онлајн, у оквиру пројектне седмице у којој ученици (индивидуално или тимски) кроз различите пројекте, презентације, есеје, квизове знања и друге идеје на тему „Живот и дјело Милутина Миланковића“ одају признање и помен на сва научна дјела у области физике, астрономије, климатологије, геофизике, грађевине и других научних грана које нам је Милутин Миланковић оставио у аманет.

Најбољи радови ученика, према одлуци Директора школе, биће награђени. Уз цитат Миланковића: „Можда ће нешто иза мене и остати“, унапријед се захваљујемо наставницима и ученицима на учешћу у манифестацији.