PROSLAVLJENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA

Home / VIJESTI / PROSLAVLJENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA

Trodnevnom manifestacijom „Svetosavski dani“ obilježena je školska slava Sveti Sava. Prvi dan manifestacije „Život i djelo Svetog Save“ obilježen je 25.01.2019. godine, u Srednjoškolskom centru, uz prigodan kulturno-zabavni program koji su priredili učenici Srednjoškolskog centra i mališani iz obdaništa „Poletarac“ Milići. Svečani skup, pored zaposlenih i učenika Centra, uveličali su rodetelji, načelnik Opštine g-din Momir Lazarević, predsjednik SO Milići g-din Branislav Novaković, predstavnici privrednih subjekata i direktor Centra za socijalni rad    g-din Vladan Trivković. Direktor Srednjoškolskog centra Vesna Bogičević nagradila je učenike koji su ostvarili zapažene rezultate u sportskim aktivnostima na republičkom i međunarodnom takmičenju, kao i učenike koji su svojim talentom u slikanju dali značajno učešće u kluturnim manifestacijama. Ovom prilikom nagrađeni su učenici: Srđan Savić, Anastasija Milinković, Tatjana Perišić i Jovana Radović.

Drugi dan manifestacije „Svetosavska akademija“ obilježen je 26.01.2019. godine, u Domu rudara. Kulturno-zabavnim programom, koji su pripremili učenici OŠ „Aleksa Jakšić“ i učenici SŠC „Milutin Milanković“, građane su zabavljali i predstavnici Muzičke škole „Vojin Komadina“ iz Zvornika, kao i članovi KUD „Boksit“ i članovi kamernog hora „Boksit“ Milići. Prigodnim govorom o životu i djelu Svetog Save, sveštenik Ljubiša Vujičić ukazao je na značaj i stvaralaštvo prvog prosvjetitelja u srpskoj istoriji.

Treći dan manifestacije obilježen je 27.01.2019. godine, u OŠ „Aleksa Jakšić“, lomljenjem slavskog kolača.

Zahvaljujemo svima koji su dali doprinos u realizaciji manifestacije „Svetosavski dani“, kao i domaćinu školske slave OŠ „Aleksa Jakšić“ na organizaciji i odličnoj saradnji. Veliko HVALA.

no images were found