ПОСЈЕТИЛА НАС ЈЕ ЧУВЕНА ДОКТОРИЦА ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ

Home / ВИЈЕСТИ / ПОСЈЕТИЛА НАС ЈЕ ЧУВЕНА ДОКТОРИЦА ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ

ПОСЈЕТИЛА НАС ЈЕ ЧУВЕНА ДОКТОРИЦА ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ

Данас је наша школа имала велику част и задовољства да угости чувену докторицу Даницу Грујичић. Заједно са представницима Владе РС, локалне заједнице на челу са начелником ова уважена и у читавом свијету чувена докторица издвојила је вријеме и посјетила нашу школу.
У пригодном програму у част ове посјете, сви присутни имали су велико задовољство упознати се са ликом и дјелом докторице Данице Грујичић. Прочитан је пригодан говор о животу и раду докторице, затим су се присутнима обратили директор наше школе, господин Марко Голић и начелник наше општине, господин Марко Савић. Директор Голић је истакао значај и важност ове посјете и захвалио се докторици што нам је посветила један дио свога времена, а начелник Савић је између осталога рекао да је, покушаћемо парафразирати: „Велика част и изузетно задовољства за све нас што нас је посјетила докторица Даница Грујичић и да сви ми треба да се овога тренутка сјећамо читавог свог живота.“ Начелник је још истакао да је докторица Даница Грујичић прије свега велики човјек, затим патриота која воли и поштује своју земљу и свој народ, а такође и несумљиво велика и значајна личност у пољу медицине.
Након ових срдачних и лијепих ријечи директора и начелника, свима окупљенима обратила се и докторица. Поздравивши све окупљене и захвлаивши се на срдачној и топлој добродошлици, докторица се бираним ријечима пуним љубави и поштовања обратила окупљеним ученицима наше школе. Говорила им је колико је важно да чувају своје здравље, да се уздрже од лоших навика, посебно када су пороци у питању. Говорила је о штетности конзумирања никотина и свих врста дрога, али и уопште о потреби вођења једног уредног и здравог живота. Говорећи о свом животу, одрастању и школовању докторица Даница Грујичић је указала на битност и значај образовања у животу сваког човјека , али и на потреби да се буде упоран и да се, без обзира на препреке, остане на изабраном путу образовања и унапрјеђења свога живота. Истакла је колико је за младе људе битно одредити циљ у животу и онда се посветити остварењу тог циља. Такође је указала на потребу да се свој живот, како породични, тако и посленички, гради у мјесту и држави рођења. Да новац не треба да буде једино мјерило и путања којом млади људи крећу. Да је много важније у животу бити патриота, вољети и поштовати свој народ и своју земљу и животни али и каријерни пут остваривати у мјесту рођења, окружени пријатељима и познаницима. Указала је и на покретање Фонда за подршку младим талентованим ученицима и студентима и истакла да је и сам предсједник РС, господин Милорад Додик обећао помоћ и подршку за функционисање истога. Такође је и истакла значај и важност коју родитељи имају у животу сваког човјека, посебно младога и захтијевала да наши ученици укажу поштовање и љубав према својим родитељима. Тим ријечима, о потреби поштовања и љубави према родитељима, докторица Даница Грујичић је и завршила своје кратко обраћање.
Поздрављена топлим и бурним аплаузом, докторица Даница Грујичић је, у пратњи директора и начелника, као и неколицине бивших ученика наше школе, одговорних младих људи на значајним позицијама у Влади, али и локалној заједници, кренула у обилазак наше школе. Након краћег обиласка, указала је да наша школа има заиста изузетне услове за школовање и образовање младих, како кадровске тако и материјално – техничке. Посебно је била задовољна када је чула које све врсте помоћи добијамо од наше локалне заједнице у виду бесплатних уџбеника, превоза за ученика и других бенефиција.
Надамо се да смо се показали као добри домаћини и да ћемо докторици Даници Грујичић остати у лијепом сјећању. Она нама сигурно хоће.