PRVI KRUG MTEL APP TAKMIČENJA

Home / VIJESTI / PRVI KRUG MTEL APP TAKMIČENJA

PRVI KRUG MTEL APP TAKMIČENJA

Učenici naše škole, Sergej Kaldesić i Vladimir Erić, pod mentorstvom profesora Željka Nikolića, ostvarili su izuzetan uspjeh plasiravši se na državni nivo 7. ciklusa mtel APP takmičenja, ulazeći tako u prvi krug takmičenja.
Primili smo službeno obavještenje od organizatora takmičenja, m:tel kompanije, koji su potvrdili da je naša aplikacija prihvaćena, otvarajući nam priliku da je prezentujemo na višem nivou. Ova vijest predstavlja veliko priznanje za naše talentovane učenike, koji su se istakli kao jedni od najboljih na državnom nivou.
Takmičenje će se održati u ponedjeljak, 12. februara 2024. godine, sa početkom u 12 časova, putem Tims platforme. Svaki tim će imati priliku da predstavi svoju aplikaciju stručnom žiriju.
Nakon toga, žiri će izabrati pet najboljih aplikacija koje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Regionalnom takmičenju u Beogradu.
Ovo predstavlja izuzetnu priliku za naše učenike da pokažu svoje vještine i kreativnost pred stručnjacima, te da se upuste u izazov takmičenja na višem nivou.