ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ДЕМОКРАТИЈЕ И ЉУДСКИХ ПРАВА

Home / ВИЈЕСТИ / ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ДЕМОКРАТИЈЕ И ЉУДСКИХ ПРАВА

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ДЕМОКРАТИЈЕ И ЉУДСКИХ ПРАВА

На овогодишњем школском такмичењу из демократије и људских права, које се одржало 22. фебруара 2023. године у нашој школи, учествовала су три одјељења трећег разреда стручних школа са темама које су биле одабране на основу заступљености проблема у школама, држави и свијету.

Међу њима су биле

• III-2 са темом коцкања малољетника, 

• III-3 са темом депресије код младих и

 • III-4 са темом интернет насиља. 

Након излагања и одговарања на питања, Комисија коју су чинили Александар Кулашевић, Милан Вуковић и Милојка Симић су се једногласно сложили да побједник овогодишњег такмичења буде III-2 са темом коцкања малољетника. Ипак, друго одјељење такође је било јако добро, али нијансе су одлучиле побједника. Ово такмичење је дио пројекта “Ја грађанин”, који су радили сви ученици трећих разреда стручних школа, а циљ је био да ученици развијају свијест о друштвеним проблемима и могућностима њиховог рјешавања.

Наредни корак је регионално такмичење које ће се одржати 25. марта у Каракају. Ученици ће се такмичити са својим пројектним радовима против осталих школа из регије. Сви ученици су већ почели са израдом дигиталног портофолија и једва чекају да покажу своје знање и вјештине на регионалном такмичењу.