ТИТУЛА НАЈБОЉЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ

Home / ВИЈЕСТИ / ТИТУЛА НАЈБОЉЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ

ТИТУЛА НАЈБОЉЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ

Јуче је успјешно завршена 25. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва “ИНОСТ МЛАДИХ 2023”, која се одржавала од 19. до 21. априла 2023. године у Дому омладине Бања Лука, под покровитељством Владе Републике Српске и Града Бања Лука.

Наша школа, са поносом је учествовала на овој престижној манифестацији са укупно 16 пројеката, под менторством професора информатике, професора Жељка Николића.

Наши ученици су показали да су прави лидери и иноватори, постижући изванредне резултате који су привукли пажњу свих посјетилаца.

Велики успјех нашег Средњошколског центра није изостао, будући да смо проглашени за најбољу средњу школу у домену информатике, а професор Жељко Николић је понио титулу најбољег ментора.

Ово признање је плод нашег континуираног рада и залагања у области информатике, који је препознат и награђен на највишем нивоу. Посебно се поносимо нашим талентованим ученицима, који су освојили низ престижних признања на овој изложби.

Наш ученик Сергеј Калдесић је награђен златном плакетом за најбољи ученички рад из информатике, за свој пројекат “Скуп мобилних и веб апликација”. Овај рад је импресивна компилација четири различита пројекта који су компатибилни са најновијим оперативним системима као што су Android, IOS, Windows, Linux, MacOS што додатно истиче креативност и знање нашег ученика.

Наравно, успјех наших ученика није стао само на једном признању.

Наши ученици су показали своје знање из области информатичких технологија  и освојили сљедеће награде:

  • Никола Лазаревић и Драгана Маринковић са пројектом “Game SurviveSpeed” – Диплома са златном плакетом,
  • Никола Лазаревић са пројектом “Краљ лубеница” – Диплома са златном плакетом
  • Дарко Живановић, Ивана Дурмић и Оливера Брежанчић са пројектом “ MetaMind Organizer” – Дипломa са златном плакетом
  • Оља Бабић са пројектом “FindMe” – Дипломa са сребрном плакетом
  • Матеја Стојишић са пројектом Веб апликација – Кошаркашки клубови и утакмице Диплома са сребрном плакетом
  • Владимир Ерић са пројектом “Мултифункционални генераторДиплома са сребрном плакетом
  • Александар Николић са пројектом “KupiOnline” – Диплома са бронзаном плакетом
  • Александар Николић, Владимир Ерић и Оља Бабић са пројектом Три игреДиплома са бронзаном плакетом
  • Ања Петровић и Игор Павловић са пројектом “PASSPY” – Диплома са бронзаном плакетом.

Наши ученици су показали велику посвећеност и страст према информатичкој индустрији, те су својим идејама успјели да привуку пажњу најискуснијих стручњака из овог подручја. Њихов труд и залагање су се итекако исплатили, што потврђују и награде које су освојили. Професор Жељко Николић, који је био ментор свим ученицима који су учествовали на овој престижној изложби, истакао је да је поносан на њихове успјехе и да су они прави примјер талентоване и амбициозне генерације. Његов рад и труд, као и знање које је пренио на ученике, показало се кључним за постизање ових изванредних резултата.

Запослени и ученици Средњошколског центра упућују најискреније честитке ученицима и њиховом ментору. Ово је још један доказ одличног рада наших професора и јасан показатељ да се радом и трудом постижу признања и успјеси.