ДАН ОПШТИНЕ МИЛИЋИ

Home / ВИЈЕСТИ / ДАН ОПШТИНЕ МИЛИЋИ

ДАН ОПШТИНЕ МИЛИЋИ

Скроман допринос свечаном обиљежавању Дана Општине Милићи, дали су и ученици наше школе. У културно – забавном програму, који је одржан синоћ у сали Дома рудара, наши ученици су имали неколико наступа, које можемо груписати у четири цјелине.
1. Тематске рецитације умјетничких и ауторских пјесама. Наиме, Дан Општине је прилика да се подсјетимо да је важно да гајимо идентитетску свијест, да хоћемо/желимо добре ствари и да се молитвено сјећамо наших предака. У том духу, наши ђаци: Невена Видовић, Магдалена Јовић, Ивана Дурмић и Зоран Мишић говорили су стихове пјесама „О пореклу“ Десанке Максимовић, „Хоћу“ Срђана Ристића и „Молитве за милићке борце“.
Дио идентитетске свијести јесте и локал патриотизам, те су ауторске стихове о Милићима говориле Јована Матић и Ивана Дурмић, уз пратњу на гитари Сергеја Калдесића.
2. Музички дио. Програм су обогатиле и ученице Жељка Станишић и Оља Бабић својим раскошним гласовима, као и хористкиње наше школе: Тамара Бачић, Тамара Васиљевић, Николина Вујадиновић, Валентина Дукић, Татјана Дукић, Ведрана Ерић, Николина Ковачевић, Невена Мировић, Таша Станковић, Александра Џуовић, Ања Шупић, Анита Дошић, Анастасија Митровић, Моника Којић, Маријана Богичевић, Тијана Ивановић, Марта Попадић и Даница Кандић.
3. Ученици наше школе Марко Дурић, Невена Видовић, Магдалена Јовић, Ивана Дурмић, Оља Бабић, Александра Џуовић уз подршку Бојане Мишић и Милице Каурин наступили су у драмском комаду “Кроз Милиће” под менторством госпођице Ане Витић.
4. Као чланови КУД “Прота Матеја Поповић” наступили су наши ђаци: Матеја Стојишић, Милош Тешић, Марија Ковачевић, Слађана Дошић, Марина Лукић, Драгана Маринковић, Јована Ристановић, Марина Богичевић, Ведрана Милановић, Николина Ковачевић, Ања Шупић и Ђорђе Мишић.
Захваљујемо се свим нашим ученицима који су учествовали као и професору Милану Вуковићу и професорици Анкици Жугић на доприносу и припреми дјеце.
 
Свим грађанима Милића желимо срећан Дан Општине.