ČLANOVI SAVJETA UČENIKA OBILJEŽILI SVJETSKI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Home / VIJESTI / ČLANOVI SAVJETA UČENIKA OBILJEŽILI SVJETSKI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

ČLANOVI SAVJETA UČENIKA OBILJEŽILI SVJETSKI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Članovi Savjeta učenika Vedrana Erić, Olja Babić i Nevena Vidović u saradnji sa ostalim drugarima, obilježili su 25.11. Svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama. Povodom obilježavanja ovog Dana, napravile su video snimak i sastavile su poruku:

„Ujedinjene nacije su 1999. godine službeno potvrdile  25. novembar kao Svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama. Nasilje nad ženama postoji još od nastanka ljudi i svijeta. Žene su oduvijek bile nipodaštavane od strane muškog roda, kao i same zajednice.

  1. marta slavimo Dan kada su se žene izborile za svoja prava u društvu. Bez obzira na to žene i dalje trpe nasilje. Nasilje u porodici, od strane supružnika, pa nažalost, sve češće i od sopstvene djece, nasilje na poslu, na ulici ili bilo gdje postalo je učestalo i institucije treba ozbiljnije da rade na rješavanju ovog problema. Niko ne treba da trpi nasilje, i niko ne bi trebao da sprovodi isto.

Nasilje nad ženama može biti psihičko i fizičko, ali, nažalost, u većini slučajeva, žena kao žrtva, snosi i jedno i drugo. Baš zato, mi treba da se ujedinimo i da pomognemo svim ženama, žrtvama nasilja. Ovim danom, mi ne podstičemo samo zaštitu žena od nasilja, već uopšteno sprečavanje bilo kakvog vida nasilja. Svi zaslužujemo i imamo pravo da živimo u miru, niko ne smije da povređuje nikoga, ni fizički, a ni psihički!  

Ukoliko i kada god primjetite nasilje bilo kakve vrste, prijavite!!!

Ćutanjem, i vi ste saučesnik istog.

Ako u nekom slučaju neko iz vaše porodice trpi nasilje, prijavite!

NEMOJTE IGNORISATI NASILJE!“

   SAVJET UČENIKA

no images were found