OBRAĆANJE DIREKTORA ŠKOLE MATURANTIMA

Home / VIJESTI / OBRAĆANJE DIREKTORA ŠKOLE MATURANTIMA

Poštovani i dragi naši maturanti,

srednjoškolski dani su na izmaku, nakon čega slijedi polaganje ispita zrelosti. U tom procesu sigurna sam da ćete opravdati ono o čemu smo vas učili u školi, a najveći stepen sigurnosti sam stekla kroz vašu odgovornost koju ste pokazali u najteže vrijeme koje pamti naša škola, a koje se tiče pandemije uzrokovane virusom korona (COVID 19). Bez obzira na brojne barijere koje ste imali tokom školovanja, a koje ste na svojstven način pobijedili, pobijedićete i ovu. Od srca vam želim da do svog životnog cilja stignete uz sredstva koja ćete pažljivo birati, uz neizostavno poštovanje svojih roditelja i prijatelja. Čuvajte sebe i sve oko sebe, ne činite ono što ne biste željeli vama da čine, zdravlje i porodicu stavite, prema listi prioriteta, uvijek na prvo mjesto, jer se na tome zasniva sreća, ljubav i sve ono što stane u jednu riječ „život“.

Zaista, sa dubokim emocijama vam se obraćam na ovaj način, i čini mi se da nikad nije bilo teže „staviti riječi na papir“. Svakako, kao 21. generacija koju je iznjedrila naša škola, ostaćete upamćeni kao „najborbenija“ generacija, generacija koja je uspjela da prebrodi i najteže stvari kako bi došla do cilja. Naravno, ništa od toga ne bi bilo vrijedno da vas u toj borbi nisu bodrili, podržavali, motivisali i znanju učili vaši profesori. Vaša humana djela, medalje i pohvale koje ste osvajali u kulutnim, sportskim i projektnim aktivnostima, kao i mnogobrojnim drugim takmičenjima, ostaće iza vas kao jedno lijepo sjećanje na plemenitu, humanu, požrtvovanu i istrajnu generaciju.

Znam da nije ni malo jednostavno nositi se sa osjećajem da ste jedina generacija koja nije imala svoj svečani maturski defile, proslavu maturske večeri, fotografisanje u svečanim odijelima i haljinama, uz prelijepe frizure i šminku… Ne očajavajte, budite optimistični. Svaka priča ima svoj kraj, tako će i pandemija doživjeti svoj. Ukazaće se prilika da vam se na doslijedan način obratim, jer to zaslužujete. Ukazaće se prilika da zajedno proslavimo matursko veče, i nadajmo se da će to biti u bliskoj budućnosti.

Obaveze koje vas čekaju u narednom periodu želim da savladate najbolje što možete, da na svim životnim poljima ostvarite maksimalne rezultate, da ostanete humani i plemeniti kao što ste uvijek bili. Nikada nemojte zaboraviti da se dobro dobrim vraća, i budite to što istinski i jeste. Gdje god da vas život odnese, gdje god bili, želim vam puno sreće i uspjeha u novom sutra.

S poštovanjem,

                                                                                                                                   DIREKTOR

    •                                                                                                                            dr Vesna Bogičević