INFORMATIČKO TAKMIČENJE “ITChallenge”

Home / VIJESTI / INFORMATIČKO TAKMIČENJE “ITChallenge”

INFORMATIČKO TAKMIČENJE “ITChallenge”

Naša škola je sa ponosom učestvovala na državnom informatičkom takmičenju škola iz cijele BiH. To posebno predstavlja veliku čast za nas i priliku da pokažemo svoje vještine i znanje. Takmičenje, poznato kao ITChallenge, održano je juče 19.05.2023. u Domu Omladine u Maglaju.

Ovo takmičenje okupilo je blizu 100 ekipa srednjoškolaca iz svih krajeva BiH. Sa ogromnom konkurencijom, sa kojom smo se susreli, naš tim je postigao zavidne rezultate i ponosno se plasirao među prvih 20 škola iz čitave BiH.

Profesori Željko Nikolić i Stefan Berović koji su i bili mentori učenicima ističu da iako dolazimo iz manje sredine, naša škola je mjesto gdje se njeguje kreativnost i intelektualni razvoj. Naši talentovani učenici su svojom stručnošću i vještinama pokazali da veličina mjesta i škole nije prepreka za postizanje velikih uspjeha.

Ovaj uspeh našeg tima je veliki podsticaj za nas da nastavimo sa naporima u obrazovanju u oblasti informacionih tehnologija i da unaprijeđujemo svoju nastavu i aktivnosti u ovom sektoru.

Hvala svima koji su doprinijeli uspjehu našeg tima i naše škole na ovom takmičenju!