DANI MILUTINA MILANKOVIĆA – SPORTSKO NADMETANJE

Home / VIJESTI / DANI MILUTINA MILANKOVIĆA – SPORTSKO NADMETANJE

DANI MILUTINA MILANKOVIĆA – SPORTSKO NADMETANJE

            Danas su u okviru manifestacije Dani Milutina Milankovića, u Sportskom centru Milići održana sportska nadmetanja učenika naše škole.
Buka, huka, cika, sreća, radost i zadovoljstvo su riječi koje na najbolji način opisuju današnja dešavanja u okviru Milutinovih dana. Učenici a i dobar dio profesora su oprobali svoju sportsku vještinu iz odbojke, malog fudbala, basketa i stonog tenisa. Dogovor je bio da svako od razrednih starješina aktivno uzme učešće u ekipi svog odjeljenja i na taj način pomogne/odmogne (smiley) svome odjeljenju. Oni profesori koji nemaju odjeljenja, biće sudije, delegati i koordinatori takmičenja.
Imali smo priliku gledati krajnje neizvjesna nadmetanja i duele u maniru, ako ne svjetskih, a ono bar evropskih takmičenja. Svi učenici i svi profesori koji su danas bili dio ove razigrane i razdragane ekipe su pobjednici, a među svima njima izdvojićemo one koji su imali najviše sportske sreće ( i malo više sportskog znanja).
U malom fudbalu od osam muških ekipa, prvo mjesto zauzela je ekipa Livadari III-2, drugo Levekusen III-4 i treće Soldatove aždaje II-2.
U odbojci od jedanaest ekipa, prvo mjesto zauzela je ekipa Dominacija III-2, drugo Pikado II-2 i treće III-3.
U basketu od osam ekipa, prvo mjesto zauzela je ekipa Denver II-2, drugo Goci bend I-1 i treće Livadari III-2.
U stonom tenisu imali smo i ženske i muške takmičare. Takmičarki je bilo jedanaest, učenice i profesorice, dok je takmičara bilo trideset dvojica, samo učenici, valjda profesori nisu smjeli. Kod takmičarki u krajnje neizvjesnom i uzbudljivom finalu prvo mjesto zauzela je profesorica Jelena Mazić, drugo mjesto učenica Milica Kaurin i treće pedagog škole, Milojka Simić. Kada su takmičari u pitanju, prvo mjesto zauzeo je Nikola Lazarević, drugo Andrija Sušić i treće Andrej Savić.
Bravo za sve učenice i učenike koji su prikazali svoje sportske vještine. Bravo za ostale učenike koji su pokazali navijačke sposobnosti. Bravo za razredne starješine koji su svojim sportskim vještinama i te kako pomogli da ovo takmičenje bude i sportskog i zabavnog karaktera. Bravo za profesore koji su svojim sudijskim odlukama pokazali šta znači biti objektivan, pošten i nepristrasan. Posebno bravo profesorici Jeleni Mazić koja je svim profesorima osvjetlala obraz. I na kraju, bravo za sve nas!