OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DJETETA

Home / VIJESTI / OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DJETETA

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DJETETA

U BORBI ZA PRAVA DJETETA U SARADNJI SA OSNOVNOM ŠKOLOM „ALEKSA JAKŠIĆ“ MILIĆI, ČLANOVI SAVJETA UČENIKA OBILJEŽILI SU MEĐUNARODNI DAN DJETETA.

UČENICA PRVOG RAZREDA GIMNAZIJE VEDRANA ERIĆ, UČENICA PRVOG RAZREDA TEHNIČARA INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA OLJA BABIĆ I UČENICA DRUGOG RAZREDA TEHNIČARA INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA NEVENA VIDOVIĆ PRIPREMILE SU VIDEO SNIMAK SA 10 ZAPOVJESTI PRAVA DJETETA, I PRIPREMILE SU TEKST KOJI UKAZUJE NA VAŽNOST MEĐUNARODNOG DANA DJETETA.

„20. NOVEMBAR PODSJEĆA NA POTREBU ZAJEDNIČKOG DJELOVANJA U KORIST DJECE U CIJELOM SVIJETU. MEĐUNARODNI DAN DJETETA POZIVA SVE NAS NA JEDINSTVO I ČUVANJE DJEČIJIH PRAVA, KAO I DA NEPRESTANO GRADIMO PRIJATELJSKO OKRUŽENJE ZA DJECU U CIJELOM SVIJETU I KROZ  RIJEČI I KROZ DJELA. USTANOVLJEN JE OD STRANE GENERALNE SKUPŠTINE UJEDINJENIH NACIJA 1954. GODINE, SA CILJEM DA SE U SVIM DRŽAVAMA SLAVI ISTOG DANA.

OSMIŠLJEN JE DA PROMOVIŠE MEĐUSOBNU INTERAKCIJU I RAZUMIJEVANJE MEĐU DJECOM I DOBROBIT DJECE U SVIJETU. OVAJ DAN SE OBILJEŽAVA I DA BI SE SKRENULA PAŽNJA NA OBAVEZE DRUŠTVA PREMA DJECI, KAO I NA PROBLEME SA KOJIMA SE DJECA SUOČAVAJU. ZBOG TOGA OVO TREBA DA BUDE PSEBAN DAN POSVEĆEN TOME, KOJI ĆE PROBUDITI SVIJEST SVIMA NAMA O VAŽNIM STVARIMA U NAŠEM ŽIVOTU.

U TOM DUHU ISKORISTIĆEMO PRILIKU DA VAS PODSJETIMO DA JE U TOKU HUMANITARNA AKCIJA „OBRADUJMO VAŠE VRŠNJAKE NA KOSOVU I METOHIJI“ , TE DA JE DOVOLJNO DA SVAKO DONIRA PO 1 KM. NADAMO SE DA ĆETE SE ODAZVATI I DA ĆEMO TU AKCIJU ZAKLJUČITI DO KRAJA NOVEMBRA.“

SAVJET UČENIKA

no images were found