USPJEŠNO REALIZOVANA HUMANITARNA AKCIJA „MAGIČNA POŠTA“

Home / VIJESTI / USPJEŠNO REALIZOVANA HUMANITARNA AKCIJA „MAGIČNA POŠTA“

USPJEŠNO REALIZOVANA HUMANITARNA AKCIJA „MAGIČNA POŠTA“

Na inicijativu Savjeta učenika, učenici naše škole pridružili su se humanitarnoj akciji “Magična pošta” koju već duži niz godina organizuje istoimeno udruženje.

O čemu je zapravo riječ? Prikupljaju se informacije o djeci sa posebnim potrebama na nivou BiH, a kroz te informacije formira se i spisak želja o poklonima, koje bi ta djeca željela da dobiju. To su najčešće igračke, slatki paketi, knjige. Ti pokloni se u vidu paketića šalju na adrese mališana i na taj način im se prenosi poruka da nisu sami i  da postoje ljudi, i mladi i stariji, kojima je stalo do dječijih osmijeha i dječije sreće. Sve što je potrebno jeste javiti se stranici “Magical Mail BiH” na Facebook-u ili Instagramu, kako bi se istakla želja za učestvovanjem u akciji i kako bi se dobile određene informacije koje su od koristi pri pravljenju paketića.

Učenici naše škole napravili su i poslali na razne adrese širom Republike Srpske 12 paketića, što znači da je 12 odjeljenja učestvovalo u ovoj akciji. Napravljeni su pokloni u vidu paketića u kojima se nalazi raznovrsan sadržaj, u zavisnosti od toga šta dijete, kojem se šalje paketić, voli. Na Fejsbuk stranici Magične pošte BiH mogu se vidjeti slike radosnih i oduševljenih mališana kojima su učenici naše škole makar za jedan trenutak izmamili osmijeh i uljepšali im dan.