TITULA NAJBOLJE SREDNJE ŠKOLE IZ INFORMATIKE

Home / VIJESTI / TITULA NAJBOLJE SREDNJE ŠKOLE IZ INFORMATIKE

TITULA NAJBOLJE SREDNJE ŠKOLE IZ INFORMATIKE

Juče je uspješno završena 25. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva “INOST MLADIH 2023”, koja se održavala od 19. do 21. aprila 2023. godine u Domu omladine Banja Luka, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Grada Banja Luka.

Naša škola, sa ponosom je učestvovala na ovoj prestižnoj manifestaciji sa ukupno 16 projekata, pod mentorstvom profesora informatike, profesora Željka Nikolića.

Naši učenici su pokazali da su pravi lideri i inovatori, postižući izvanredne rezultate koji su privukli pažnju svih posjetilaca.

Veliki uspjeh našeg Srednjoškolskog centra nije izostao, budući da smo proglašeni za najbolju srednju školu u domenu informatike, a profesor Željko Nikolić je ponio titulu najboljeg mentora.

Ovo priznanje je plod našeg kontinuiranog rada i zalaganja u oblasti informatike, koji je prepoznat i nagrađen na najvišem nivou. Posebno se ponosimo našim talentovanim učenicima, koji su osvojili niz prestižnih priznanja na ovoj izložbi.

Naš učenik Sergej Kaldesić je nagrađen zlatnom plaketom za najbolji učenički rad iz informatike, za svoj projekat “Skup mobilnih i veb aplikacija”. Ovaj rad je impresivna kompilacija četiri različita projekta koji su kompatibilni sa najnovijim operativnim sistemima kao što su Android, IOS, Windows, Linux, MacOS što dodatno ističe kreativnost i znanje našeg učenika.

Naravno, uspjeh naših učenika nije stao samo na jednom priznanju.

Naši učenici su pokazali svoje znanje iz oblasti informatičkih tehnologija  i osvojili sljedeće nagrade:

  • Nikola Lazarević i Dragana Marinković sa projektom “Game SurviveSpeed” – Diploma sa zlatnom plaketom,
  • Nikola Lazarević sa projektom “Kralj lubenica” – Diploma sa zlatnom plaketom
  • Darko Živanović, Ivana Durmić i Olivera Brežančić sa projektom “ MetaMind Organizer” – Diploma sa zlatnom plaketom
  • Olja Babić sa projektom “FindMe” – Diploma sa srebrnom plaketom
  • Mateja Stojišić sa projektom Veb aplikacija – Košarkaški klubovi i utakmice Diploma sa srebrnom plaketom
  • Vladimir Erić sa projektom “Multifunkcionalni generatorDiploma sa srebrnom plaketom
  • Aleksandar Nikolić sa projektom “KupiOnline” – Diploma sa bronzanom plaketom
  • Aleksandar Nikolić, Vladimir Erić i Olja Babić sa projektom Tri igreDiploma sa bronzanom plaketom
  • Anja Petrović i Igor Pavlović sa projektom “PASSPY” – Diploma sa bronzanom plaketom.

Naši učenici su pokazali veliku posvećenost i strast prema informatičkoj industriji, te su svojim idejama uspjeli da privuku pažnju najiskusnijih stručnjaka iz ovog područja. Njihov trud i zalaganje su se itekako isplatili, što potvrđuju i nagrade koje su osvojili. Profesor Željko Nikolić, koji je bio mentor svim učenicima koji su učestvovali na ovoj prestižnoj izložbi, istakao je da je ponosan na njihove uspjehe i da su oni pravi primjer talentovane i ambiciozne generacije. Njegov rad i trud, kao i znanje koje je prenio na učenike, pokazalo se ključnim za postizanje ovih izvanrednih rezultata.

Zaposleni i učenici Srednjoškolskog centra upućuju najiskrenije čestitke učenicima i njihovom mentoru. Ovo je još jedan dokaz odličnog rada naših profesora i jasan pokazatelj da se radom i trudom postižu priznanja i uspjesi.