REGIONALNO TAKMIČENJE U ATLETICI

Home / VIJESTI / REGIONALNO TAKMIČENJE U ATLETICI

REGIONALNO TAKMIČENJE U ATLETICI

Na današnjem Regionalnom takmičenju u atletici za srednje škole, naša škola je pokazala svoju snagu i talenat. Ova sportska manifestacija osim prilike za takmičenje, bila je i prilika za pokazivanje zajedništva i podrške među učenicima i njihovim nastavnicima. Za razvijanje i njegovanje pravog sportskog i timskog duha.
 
Učenice prvog razreda, Martina Delić i Dragana Bačić, kao predstavnice naše škole, zajedno sa profesoricom Daliborkom Simić Golić, otputovale su u Bijeljinu gdje je održano pomenuto takmičenje. Martina je zasluženo osvojila prvo mjesto u trci na 800m , demonstrirajući svoju izuzetnu brzinu i izdržljivost. Njena pobjeda nije samo lični uspjeh, već i ponos cijele škole.
Nažalost, Dragana nije imala sreće u kvalifikacijama za finale u trci na 100m. To nimalo ne umanjuje njezin uspjeh, naprotiv pokazuje da se trudom, radom i napornim vježbanjem dolazi do zacrtanih ciljeva i uspjeha. I zahtijeva od svih nas još predaniji, snažniji i naporniji rad i zalaganje.
 
Čestitamo Martini na izuzetnom uspjehu i Dragani na hrabrom nastupu. Čestitamo i profesorici Daliborki Simić Golić na sjajnim rezultatima njenih učenika – sportista, a samim time i njezinim. Ovo nije prvi put da nas je naša Daca obradovala sjajnim rezultatima i uspjesima na sportskim takmičenjima. Neka im ovi sjajni uspjesi budu podsticaj za dalje napredovanje i postizanje novih, još boljih sportskih rezultata. Bravo za sve njih!