OBILJEŽAVANJE DJEČIJE NEDJELJE

Home / VIJESTI / OBILJEŽAVANJE DJEČIJE NEDJELJE

 

OBILJEŽAVANJE DJEČIJE NEDJELJE

Učenici naše škole su obilježili Dječiju nedjelju, manifestaciju koja se obilježava širom svijeta. Obilježavanje Dječije nedjelje predstavlja veoma važnu ulogu u razvoju svijesti o dječijim pravima. Jedan od najbitnijih ciljeva našeg društva je svakako poštovanje prava čak i njegovih najmlađih članova. Prava djece se tiču svih nas i grade način života koji nas čeka. Svojim literarnim radovima učenici naše škole su nas podsjetili na jednakost svih nas, uklanjajući svojim riječima razlike u godinama, rasi, vjeri, polu, naciji…

Više o toj temi možete pogledati u video – zapisu koji je pripremila učenica naše škole Olja Babić.

Zaštita dječijih prava je upravo jedan od ciljeva obilježavanja Dječije nedjelje. Koliko je bitno pričati o poštovanju dječijih prava reći će nam pedagog i psiholog naše škole.

Psiholog naše škole je izjavila da je poštovanje dječijih prava od strane odraslih izuzetno važno za dobrobit djece. To bi trebalo da nam bude na prvom mjestu i u školi, a i uopšte u zajednici. Izjavila je pedagog škole i još dodala: “Trebali bismo pričati o ovoj temi svakodnevno, a ne samo tokom Dječije nedjelje”.

Najmlađi učenici naše škole, učenici 1. i 2. razreda, su takođe podijelili svoje mišljenje o ovoj temi sa nama.

Olja Babić – istaknuvši važnost dječijih prava, sam pripremila video i htjela to učenicima da predstavim na neki zanimljiviji način. Važnost obilježavanja Dječije nedjelje se ogleda u tome što su djeca budućnost svih nas i zbog toga zaslužuju da budu maksimalno ispoštovani od strane društva.

Vladimir Erić – Drago mi je što se u školama skreće pažnja na važnost dječijih prava.

Ognjen Marković – učenici naše škole su literarnim radovima i video zapisom skrenuli pažnju na to koliko je bitno poštovati dječija prava.