DAN OPŠTINE MILIĆI

Home / VIJESTI / DAN OPŠTINE MILIĆI

DAN OPŠTINE MILIĆI

Skroman doprinos svečanom obilježavanju Dana Opštine Milići, dali su i učenici naše škole. U kulturno – zabavnom programu, koji je održan sinoć u sali Doma rudara, naši učenici su imali nekoliko nastupa, koje možemo grupisati u četiri cjeline.
1. Tematske recitacije umjetničkih i autorskih pjesama. Naime, Dan Opštine je prilika da se podsjetimo da je važno da gajimo identitetsku svijest, da hoćemo/želimo dobre stvari i da se molitveno sjećamo naših predaka. U tom duhu, naši đaci: Nevena Vidović, Magdalena Jović, Ivana Durmić i Zoran Mišić govorili su stihove pjesama „O poreklu“ Desanke Maksimović, „Hoću“ Srđana Ristića i „Molitve za milićke borce“.
Dio identitetske svijesti jeste i lokal patriotizam, te su autorske stihove o Milićima govorile Jovana Matić i Ivana Durmić, uz pratnju na gitari Sergeja Kaldesića.
2. Muzički dio. Program su obogatile i učenice Željka Stanišić i Olja Babić svojim raskošnim glasovima, kao i horistkinje naše škole: Tamara Bačić, Tamara Vasiljević, Nikolina Vujadinović, Valentina Dukić, Tatjana Dukić, Vedrana Erić, Nikolina Kovačević, Nevena Mirović, Taša Stanković, Aleksandra Džuović, Anja Šupić, Anita Došić, Anastasija Mitrović, Monika Kojić, Marijana Bogičević, Tijana Ivanović, Marta Popadić i Danica Kandić.
3. Učenici naše škole Marko Durić, Nevena Vidović, Magdalena Jović, Ivana Durmić, Olja Babić, Aleksandra Džuović uz podršku Bojane Mišić i Milice Kaurin nastupili su u dramskom komadu “Kroz Miliće” pod mentorstvom gospođice Ane Vitić.
4. Kao članovi KUD “Prota Mateja Popović” nastupili su naši đaci: Mateja Stojišić, Miloš Tešić, Marija Kovačević, Slađana Došić, Marina Lukić, Dragana Marinković, Jovana Ristanović, Marina Bogičević, Vedrana Milanović, Nikolina Kovačević, Anja Šupić i Đorđe Mišić.
Zahvaljujemo se svim našim učenicima koji su učestvovali kao i profesoru Milanu Vukoviću i profesorici Ankici Žugić na doprinosu i pripremi djece.
 
Svim građanima Milića želimo srećan Dan Opštine.