ПИСМО

Home / ПИСМО

Писмо господина Рајка Дукића


Поштовани госп. директоре,

У времену велике неизвјесности, страдања и ишчекивања, увијек постоји нека нада и жеља да се нађе ријешење.

Размишљајући о Вама, и о нама, можемо закључити да има наде и рјешења, па кад је у питању и Ваш центар. Било би најбоље да Ви останете тамо гдје и јесте, али више него сигурно да је то и немогуће. Ако већ треба да кренете на пут, предлажем да Вам прва и посљедња станица буде код нас.

Сагледали смо могућности и потребе и процјењујемо да би у овом моменту Ви имали мање штете, а ми много користи, а у будућности сви заједно много користи, ако се Школски центар пресели код нас.

Ових дана обавили смо разговоре у Министарству просвете и што се њих тиче они су сагласни. Такође, ових дана водимо разговоре са Војском како би се један од постојећих 4 школска објекта ослободио и користио за Средњошколски центар.

Ми смо једна од малобројних Општина која нема Средњошколски центар, а итекако има потребе. Наиме, ми имамо заједнички Средњошколски центар са Власеницом и вјероватно тако би остало и у будуће за одређена занимања. Код нас би основали она занимања која требају овом крају, односно Подрињско-романијској Регији, а имајући у виду Ваш Школски центар процјењујемо да би то било право рјешење.

Могу у почетку настати вјероватно одређени проблеми око адекватног смјештаја наставног особља, али се надамо да би и то било врло брзо превазиђено, имајући у виду постојеће привредне потенцијале, као и оне који долазе, укључујући и Вашу општину.

Предлажем да се под хитно обаве договори између наше двије Општине, са Вама и надлежним Министарством и да благовремено урадимо оно што очигледно морамо.

Са жељом да будем при помоћи, пуно поздрава.