ЧЛАНОВИ САВЈЕТА УЧЕНИКА ОБИЉЕЖИЛИ СВЈЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Home / ВИЈЕСТИ / ЧЛАНОВИ САВЈЕТА УЧЕНИКА ОБИЉЕЖИЛИ СВЈЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

ЧЛАНОВИ САВЈЕТА УЧЕНИКА ОБИЉЕЖИЛИ СВЈЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Чланови Савјета ученика Ведрана Ерић, Оља Бабић и Невена Видовић у сарадњи са осталим другарима, обиљежили су 25.11. Свјетски дан борбе против насиља над женама. Поводом обиљежавања овог Дана, направиле су видео снимак и саставиле су поруку:

„Уједињене нације су 1999. године службено потврдиле  25. новембар као Свјетски дан борбе против насиља над женама. Насиље над женама постоји још од настанка људи и свијета. Жене су одувијек биле ниподаштаване од стране мушког рода, као и саме заједнице.

  1. марта славимо Дан када су се жене избориле за своја права у друштву. Без обзира на то жене и даље трпе насиље. Насиље у породици, од стране супружника, па нажалост, све чешће и од сопствене дјеце, насиље на послу, на улици или било гдје постало је учестало и институције треба озбиљније да раде на рјешавању овог проблема. Нико не треба да трпи насиље, и нико не би требао да спроводи исто.

Насиље над женама може бити психичко и физичко, али, нажалост, у већини случајева, жена као жртва, сноси и једно и друго. Баш зато, ми треба да се ујединимо и да помогнемо свим женама, жртвама насиља. Овим даном, ми не подстичемо само заштиту жена од насиља, већ уопштено спречавање било каквог вида насиља. Сви заслужујемо и имамо право да живимо у миру, нико не смије да повређује никога, ни физички, а ни психички!  

Уколико и када год примјетите насиље било какве врсте, пријавите!!!

Ћутањем, и ви сте саучесник истог.

Ако у неком случају неко из ваше породице трпи насиље, пријавите!

НЕMОЈТЕ ИГНОРИСАТИ НАСИЉЕ!“

   САВЈЕТ УЧЕНИКА

no images were found