УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „МАГИЧНА ПОШТА“

Home / ВИЈЕСТИ / УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „МАГИЧНА ПОШТА“

УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „МАГИЧНА ПОШТА“

На иницијативу Савјета ученика, ученици наше школе придружили су се хуманитарној акцији “Магична пошта” коју већ дужи низ година организује истоимено удружење.

О чему је заправо ријеч? Прикупљају се информације о дјеци са посебним потребама на нивоу БиХ, а кроз те информације формира се и списак жеља о поклонима, које би та дјеца жељела да добију. То су најчешће играчке, слатки пакети, књиге. Ти поклони се у виду пакетића шаљу на адресе малишана и на тај начин им се преноси порука да нису сами и  да постоје људи, и млади и старији, којима је стало до дјечијих осмијеха и дјечије среће. Све што је потребно јесте јавити се страници “Magical Mail BiH” на Facebook-u или Instagramu, како би се истакла жеља за учествовањем у акцији и како би се добиле одређене информације које су од користи при прављењу пакетића.

Ученици наше школе направили су и послали на разне адресе широм Републике Српске 12 пакетића, што значи да је 12 одјељења учествовало у овој акцији. Направљени су поклони у виду пакетића у којима се налази разноврсан садржај, у зависности од тога шта дијете, којем се шаље пакетић, воли. На Фејсбук страници Магичне поште БиХ могу се видјети слике радосних и одушевљених малишана којима су ученици наше школе макар за један тренутак измамили осмијех и уљепшали им дан.