ИНФОРМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ “ITChallenge”

Home / ВИЈЕСТИ / ИНФОРМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ “ITChallenge”

ИНФОРМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ “ITChallenge”

Нашa школа je са поносом учествовала на државном информатичком такмичењу школа из цијеле БиХ. То посебно представља велику част за нас и прилику да покажемо своје вјештине и знање. Такмичење, познато као ITChallenge, одржано је јуче 19.05.2023. у Дому Омладине у Маглају.

Ово такмичење окупило је близу 100 екипа средњошколаца из свих крајева БиХ. Са огромном конкуренцијом, са којом смо се сусрели, наш тим је постигао завидне резултате и поносно се пласирао међу првих 20 школа из читаве БиХ.

Професори Жељко Николић и Стефан Беровић који су и били ментори ученицима истичу да иако долазимо из мање средине, наша школа је мјесто гдје се његује креативност и интелектуални развој. Наши талентовани ученици су својом стручношћу и вјештинама показали да величина мјеста и школе није препрека за постизање великих успјеха.

Овај успех нашег тима је велики подстицај за нас да наставимо са напорима у образовању у области информационих технологија и да унапријеђујемо своју наставу и активности у овом сектору.

Хвала свима који су допринијели успјеху нашег тима и наше школе на овом такмичењу!