ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА – СПОРТСКО НАДМЕТАЊЕ

Home / ВИЈЕСТИ / ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА – СПОРТСКО НАДМЕТАЊЕ

ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА – СПОРТСКО НАДМЕТАЊЕ

            Данас су у оквиру манифестације Дани Милутина Миланковића, у Спортском центру Милићи одржана спортска надметања ученика наше школе.
Бука, хука, цика, срећа, радост и задовољство су ријечи које на најбољи начин описују данашња дешавања у оквиру Милутинових дана. Ученици а и добар дио професора су опробали своју спортску вјештину из одбојке, малог фудбала, баскета и стоног тениса. Договор је био да свако од разредних старјешина активно узме учешће у екипи свог одјељења и на тај начин помогне/одмогне (smiley) своме одјељењу. Они професори који немају одјељења, биће судије, делегати и координатори такмичења.
Имали смо прилику гледати крајње неизвјесна надметања и дуеле у маниру, ако не свјетских, а оно бар европских такмичења. Сви ученици и сви професори који су данас били дио ове разигране и раздрагане екипе су побједници, а међу свима њима издвојићемо оне који су имали највише спортске среће ( и мало више спортског знања).
У малом фудбалу од осам мушких екипа, прво мјесто заузела је екипа Ливадари III-2, друго Левекусен III-4 и треће Солдатове аждаје II-2.
У одбојци од једанаест екипа, прво мјесто заузела је екипа Доминација III-2, друго Пикадо II-2 и треће III-3.
У баскету од осам екипа, прво мјесто заузела је екипа Денвер II-2, друго Гоци бенд I-1 и треће Ливадари III-2.
У стоном тенису имали смо и женске и мушке такмичаре. Такмичарки је било једанаест, ученице и професорице, док је такмичара било тридесет двојица, само ученици, ваљда професори нису смјели. Код такмичарки у крајње неизвјесном и узбудљивом финалу прво мјесто заузела је професорица Јелена Мазић, друго мјесто ученица Милица Каурин и треће педагог школе, Милојка Симић. Када су такмичари у питању, прво мјесто заузео је Никола Лазаревић, друго Андрија Сушић и треће Андреј Савић.
Браво за све ученице и ученике који су приказали своје спортске вјештине. Браво за остале ученике који су показали навијачке способности. Браво за разредне старјешине који су својим спортским вјештинама и те како помогли да ово такмичење буде и спортског и забавног карактера. Браво за професоре који су својим судијским одлукама показали шта значи бити објективан, поштен и непристрасан. Посебно браво професорици Јелени Мазић која је свим професорима освјетлала образ. И на крају, браво за све нас!