ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА ЗАВРШЕНИ ЕКОЛОШКИМ АКТИВНОСТИМА

Home / ВИЈЕСТИ / ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА ЗАВРШЕНИ ЕКОЛОШКИМ АКТИВНОСТИМА

 

ДАНИ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА ЗАВРШЕНИ ЕКОЛОШКИМ АКТИВНОСТИМА

 Манифестација Дани Милутина Миланковића завршена је еколошким активностима ученика наше школе.
Данашње активности су биле састављене из два дијела.
У првом дијелу ученици су уређивали корито Студеног Јадра, прецизније десну страну обалоутврде код зграде Електродистрибуције. Ученици III-3: Дамјан Глишић, Адин Зекић, Ђорђе Јовичић,Мухамед Мусић и Муамер Хусејновић, уз надзор професора, су уколонили младице врбе и љеске коју су почеле да расту из обалоутврде. Ова акција, поред еколошке, има и васпитну димензију. Наиме, циљ је био да наши ђаци науче да није довољно само нешто изградити, већ да о томе морамо и бринути. Имајући у виду површину која је очишћена, данашња акција је симболичког карактера. Вјерујемо да ћемо у будућности, уз заједнички труд и других институција, очистити читаву обалоутврду.
У другом дијелу данашњих еколошких активности, наши ђаци и професори су посјетили вртић и основну школу, на овај начин указујући на важност развијања еколошке свијести од најранијег узраста. Ученици III-2 Зоран Мишић и Његош Јовић су испред наше школе уручили вртићу и основној школи кутије за скупљање чепова и старих батерија, које су направили наши ђаци. Индентичне има и наша школа. Сљедећи корак нам је набавка канти за разврставање отпада (за вртић, основну и средњу школу).
Кроз ово еколошку акцију циљ нам је био и да укажемо најмалађим становницима Милића колико је битно знање у очувању планете Земље, а самим тиме и човјека, као и на опасност по све нас уколико се занемари свијест о очувању природе. „Нисам се бринуо о томе како се стичу паре, већ како се стичу знања“, рекао је Миланковић и указао на опасност човековог немара према природи.
Са искреном надом да смо нашим активностима у протекла четири дана макар мало допринијели ширењу ове Миланковићеве мисли, завршавамо манифестацију Дани Милутина Миланковића.