ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ

Home / ВИЈЕСТИ / ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ

 

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ

Ученици наше школе су обиљежили Дjечију недjeљу, манифестацију која се обиљежава широм свијета. Обиљежавање Дjечије недjeље представља веома важну улогу у развоју свијести о дjeчијим правима. Један од најбитнијих циљева нашег друштва је свакако поштовање права чак и његових најмлађих чланова. Права дjеце се тичу свих нас и граде начин живота који нас чека. Својим литерарним радовима ученици наше школе су нас подсјетили на једнакост свих нас, уклањајући својим ријечима разлике у годинама, раси, вјери, полу, нацији…

Више о тој теми можете погледати у видео – запису који је припремила ученица наше школе Оља Бабић.

Заштита дjечијих права је управо један од циљева обиљежавања Дjечије недjeље. Колико је битно причати о поштовању дјечијих права рећи ће нам педагог и психолог наше школе.

Психолог наше школе је изјавила да је поштовање дjечијих права од стране одраслих изузетно важно за добробит дjеце. То би требало да нам буде на првом мјесту и у школи, а и уопште у заједници. Изјавила је педагог школе и још додала: “Требали бисмо причати о овој теми свакодневно, а не само током Дjечије недjeље”.

Најмлађи ученици наше школе, ученици 1. и 2. разреда, су такође подијелили своје мишљење о овој теми са нама.

Оља Бабић – истакнувши важност дjечијих права, сам припремила видео и хтјела то ученицима да представим на неки занимљивији начин. Важност обиљежавања Дjечије недјеље се огледа у томе што су дjеца будућност свих нас и због тога заслужују да буду максимално испоштовани од стране друштва.

Владимир Ерић – Драго ми је што се у школама скреће пажња на важност дjечијих права.

Огњен Марковић – ученици наше школе су литерарним радовима и видео записом скренули пажњу на то колико је битно поштовати дjечија права.