ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Home / ВИЈЕСТИ / ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

 

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

У нашој школи поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе (15.09.2021. године) спроведене су сљедеће активности:

  • На почетку првог часа, на разгласу школе, пуштене су химне Републике Српске и Републике Србије. Након тога ученице су прочитале пјесме које су припремиле за данашњи дан.
  • За ученике и наставнике је у амфитеатру школе, пуштена презентација коју је припремио наставник историје. Ученици су по групама, уз поштовање прописаних епидемиолошких мјера, присуствовали говору наших ученика, којим су пропратили презентацију. Овом догађају присуствовали су ученици свих одјељења. Распоред смо направили тако што су, током прва три часа, група ученика са предметним наставницима, долазиле и пратиле презентацију која је трајала око 20 минута.
  • Ученице, које имају таленат за цртање, су припремиле и неколико цртежа које смо истакли у амфитеатру.
  • Такође, у договору са представницима локалне заједнице, и директором ОШ „Алекса Јакшић“ из Милића, припремили смо и програм који је реализован на Тргу рудара у Милићима.

Свечани дефиле отворили су малишани из вртића „Полетарац“ из Милића.

Организована је трка штафете у којој су учествовали ученици 8. и 9. разреда Основне школе, и наши ученици средње школе 1. и 2. Разреда.

Наши ученици првог разреда освојили су 1. мјесто за које им је начелник Општине додијелио пехар и медаље.