ОБРАЋАЊЕ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ МАТУРАНТИМА

Home / ВИЈЕСТИ / ОБРАЋАЊЕ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ МАТУРАНТИМА

Поштовани и драги наши матуранти,

средњошколски дани су на измаку, након чега слиједи полагање испита зрелости. У том процесу сигурна сам да ћете оправдати оно o чему смо вас учили у школи, а највећи степен сигурности сам стекла кроз вашу одговорност коју сте показали у најтеже вријеме које памти наша школа, а које се тиче пандемије узроковане вирусом корона (COVID 19). Без обзира на бројне баријере које сте имали током школовања, а које сте на својствен начин побиједили, побиједићете и ову. Од срца вам желим да до свог животног циља стигнете уз средства која ћете пажљиво бирати, уз неизоставно поштовање својих родитеља и пријатеља. Чувајте себе и све око себе, не чините оно што не бисте жељели вама да чине, здравље и породицу ставите, према листи приоритета, увијек на прво мјесто, јер се на томе заснива срећа, љубав и све оно што стане у једну ријеч „живот“.

Заиста, са дубоким емоцијама вам се обраћам на овај начин, и чини ми се да никад није било теже „ставити ријечи на папир“. Свакако, као 21. генерација коју је изњедрила наша школа, остаћете упамћени као „најборбенија“ генерација, генерација која је успјела да преброди и најтеже ствари како би дошла до циља. Наравно, ништа од тога не би било вриједно да вас у тој борби нису бодрили, подржавали, мотивисали и знању учили ваши професори. Ваша хумана дјела, медаље и похвале које сте освајали у кулутним, спортским и пројектним активностима, као и многобројним другим такмичењима, остаће иза вас као једно лијепо сјећање на племениту, хуману, пожртвовану и истрајну генерацију.

Знам да није ни мало једноставно носити се са осјећајем да сте једина генерација која није имала свој свечани матурски дефиле, прославу матурске вечери, фотографисање у свечаним одијелима и хаљинама, уз прелијепе фризуре и шминку… Не очајавајте, будите оптимистични. Свака прича има свој крај, тако ће и пандемија доживјети свој. Указаће се прилика да вам се на дослиједан начин обратим, јер то заслужујете. Указаће се прилика да заједно прославимо матурско вече, и надајмо се да ће то бити у блиској будућности.

Обавезе које вас чекају у наредном периоду желим да савладате најбоље што можете, да на свим животним пољима остварите максималне резултате, да останете хумани и племенити као што сте увијек били. Никада немојте заборавити да се добро добрим враћа, и будите то што истински и јесте. Гдје год да вас живот однесе, гдје год били, желим вам пуно среће и успјеха у новом сутра.

С поштовањем,

                                                                                                                                   ДИРЕКТОР

    •                                                                                                                            др Весна Богичевић