POVLASTICE ZA NAŠE BUDUĆE UČENIKE

Home / VIJESTI / POVLASTICE ZA NAŠE BUDUĆE UČENIKE

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2020/2021. godini za 13 struka u 106 zanimanja, a pripremljene su i stimulacije u obliku stipendija od 100 KM mjesečno za učenike koji upišu deficitarna zanimanja. Na listi deficitarnih zanimanja je i bravar-zavarivač, zanimanje koje u školskoj 2020/2021 godini budućim srednjoškolcima nudi SŠC “Milutin Milanković” u Milićima – potvrđuje direktroica SŠC Vesna Bogičević.

“Prema odluci Vlade RS učenici koji upišu ovo zanimanje imaće besplatan prevoz, stipnediju od 100 KM i zaposlenje” – kaže direktorica Bogičević.

Bogičevića podjeća da je i lokalna zaejdnica odredila povlastice, za učenike koji srednjoškolsko obrazovanje žele da nastaave u milićkom srednjoškolskom centru. “Svi učenici putnici imaju besplatan prevoz nezavisno od ove odluke koju je donijela Vlada RS. Takođe učenici imaju i besplatne udžbenike i druga učila, tu su stipendije za odlične učenike koji upišu gimnaziju i zaminaje tehničar informacionih tehnologija , ali i učenici koji upišu zanimanje tehničar za obradu drveta CNC. Tu su i nagradne ekskurzije, novčane nagrade i drugi oblici nagrađivanja” – kaže Bogičevićeva.

Planom upisa u SŠC Milutin Milankoviuć mjesta ima za 96 učenika, po 24 u sva četiri zanimanja. Javnim konkursom određena su dva upisna roka – junski od 15. do 26. juna i julski rok od 6. do 17. jula. Detaljne informacije možete potražiti na web stranici škole : https://sscmmilutin-milici.com/

DOKUMENTA ZA UPIS :

– prijava za upis (popunjava se u školi)

– originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi (VI, VII, VIII i IX razred)

– izvod iz matične knjige rođenih

– posebne diplome (Vuk Karadžić, uspjeh na takmičenjima…)