OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA

Home / VIJESTI / OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA

 U skladu sa epidemiološkom situacijom uz poštovanje svih epidemioloških mjera, članovi Savjeta učenika su, prema tradiciji naše škole u znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce koji su se borili za svoja prava, obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca.

Članovi Savjeta učenika Olja Babić i Nevena Vidović obratile su se učenicima i široj javnosti sledećim tekstom

„Dragi učenici, srednjoškolci,

Na današnji dan se obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca, u znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce koji su streljani zbog mirnih protesta protiv nacističke okupacije, 17. novembra 1939. godine. Posebno na današnji dan trebamo upoznati javnost sa kapacitetom, značajem, snagom i ujedinjenošću učenika srednjih škola. Mi smo zapravo pokretačka snaga koja može da doprinese promjenama i bude primjer budućim generacijama.

Sve ideje, talente, ambicije i snove trebamo usmjeriti na naše bolje sutra, da bismo izgradili državu koja zaslužuje više, i u kojoj želimo ostati.

Znanje je moć, a upravo tu moć koristimo za prevazilaženje mnoštva prepreka današnjice. Želimo vam što više ideja, rješenja, truda i marljivosti u narednom periodu!

 

Savjet učenika