ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЈЕТЕТА

Home / ВИЈЕСТИ / ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЈЕТЕТА

ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЈЕТЕТА

У БОРБИ ЗА ПРАВА ДЈЕТЕТА У САРАДЊИ СА ОСНОВНОМ ШКОЛОМ „АЛЕКСА ЈАКШИЋ“ МИЛИЋИ, ЧЛАНОВИ САВЈЕТА УЧЕНИКА ОБИЉЕЖИЛИ СУ МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЈЕТЕТА.

УЧЕНИЦА ПРВОГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ ВЕДРАНА ЕРИЋ, УЧЕНИЦА ПРВОГ РАЗРЕДА ТЕХНИЧАРА ИНФОРМАЦИОНИХ ТЕХНОЛОГИЈА ОЉА БАБИЋ И УЧЕНИЦА ДРУГОГ РАЗРЕДА ТЕХНИЧАРА ИНФОРМАЦИОНИХ ТЕХНОЛОГИЈА НЕВЕНА ВИДОВИЋ ПРИПРЕМИЛЕ СУ ВИДЕО СНИМАК СА 10 ЗАПОВЈЕСТИ ПРАВА ДЈЕТЕТА, И ПРИПРЕМИЛЕ СУ ТЕКСТ КОЈИ УКАЗУЈЕ НА ВАЖНОСТ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЈЕТЕТА.

„20. НОВЕМБАР ПОДСЈЕЋА НА ПОТРЕБУ ЗАЈЕДНИЧКОГ ДЈЕЛОВАЊА У КОРИСТ ДЈЕЦЕ У ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЈЕТЕТА ПОЗИВА СВЕ НАС НА ЈЕДИНСТВО И ЧУВАЊЕ ДЈЕЧИЈИХ ПРАВА, КАО И ДА НЕПРЕСТАНО ГРАДИМО ПРИЈАТЕЉСКО ОКРУЖЕЊЕ ЗА ДЈЕЦУ У ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ И КРОЗ  РИЈЕЧИ И КРОЗ ДЈЕЛА. УСТАНОВЉЕН ЈЕ ОД СТРАНЕ ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА 1954. ГОДИНЕ, СА ЦИЉЕМ ДА СЕ У СВИМ ДРЖАВАМА СЛАВИ ИСТОГ ДАНА.

ОСМИШЉЕН ЈЕ ДА ПРОМОВИШЕ МЕЂУСОБНУ ИНТЕРАКЦИЈУ И РАЗУМИЈЕВАЊЕ МЕЂУ ДЈЕЦОМ И ДОБРОБИТ ДЈЕЦЕ У СВИЈЕТУ. ОВАЈ ДАН СЕ ОБИЉЕЖАВА И ДА БИ СЕ СКРЕНУЛА ПАЖЊА НА ОБАВЕЗЕ ДРУШТВА ПРЕМА ДЈЕЦИ, КАО И НА ПРОБЛЕМЕ СА КОЈИМА СЕ ДЈЕЦА СУОЧАВАЈУ. ЗБОГ ТОГА ОВО ТРЕБА ДА БУДЕ ПСЕБАН ДАН ПОСВЕЋЕН ТОМЕ, КОЈИ ЋЕ ПРОБУДИТИ СВИЈЕСТ СВИМА НАМА О ВАЖНИМ СТВАРИМА У НАШЕМ ЖИВОТУ.

У ТОМ ДУХУ ИСКОРИСТИЋЕМО ПРИЛИКУ ДА ВАС ПОДСЈЕТИМО ДА ЈЕ У ТОКУ ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ОБРАДУЈМО ВАШЕ ВРШЊАКЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ“ , ТЕ ДА ЈЕ ДОВОЉНО ДА СВАКО ДОНИРА ПО 1 КМ. НАДАМО СЕ ДА ЋЕТЕ СЕ ОДАЗВАТИ И ДА ЋЕМО ТУ АКЦИЈУ ЗАКЉУЧИТИ ДО КРАЈА НОВЕМБРА.“

САВЈЕТ УЧЕНИКА