OBILJEŽAVANJE DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

Home / VIJESTI / OBILJEŽAVANJE DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

 

OBILJEŽAVANJE DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

U našoj školi povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (15.09.2021. godine) sprovedene su sljedeće aktivnosti:

  • Na početku prvog časa, na razglasu škole, puštene su himne Republike Srpske i Republike Srbije. Nakon toga učenice su pročitale pjesme koje su pripremile za današnji dan.
  • Za učenike i nastavnike je u amfiteatru škole, puštena prezentacija koju je pripremio nastavnik istorije. Učenici su po grupama, uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, prisustvovali govoru naših učenika, kojim su propratili prezentaciju. Ovom događaju prisustvovali su učenici svih odjeljenja. Raspored smo napravili tako što su, tokom prva tri časa, grupa učenika sa predmetnim nastavnicima, dolazile i pratile prezentaciju koja je trajala oko 20 minuta.
  • Učenice, koje imaju talenat za crtanje, su pripremile i nekoliko crteža koje smo istakli u amfiteatru.
  • Takođe, u dogovoru sa predstavnicima lokalne zajednice, i direktorom OŠ „Aleksa Jakšić“ iz Milića, pripremili smo i program koji je realizovan na Trgu rudara u Milićima.

Svečani defile otvorili su mališani iz vrtića „Poletarac“ iz Milića.

Organizovana je trka štafete u kojoj su učestvovali učenici 8. i 9. razreda Osnovne škole, i naši učenici srednje škole 1. i 2. Razreda.

Naši učenici prvog razreda osvojili su 1. mjesto za koje im je načelnik Opštine dodijelio pehar i medalje.